Gyenge napot zárt a Budapesti Értéktőzsde

Nem keresték a befektetők a magyar tőzsde papírjait.

Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 227,70 pontos, 0,52 százalékos csökkenéssel, 43 312,66 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 9,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével csökkentek az előző napi záráshoz képest. Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, kedden a Budapesti Értéktőzsde alulteljesített nemzetközi társaihoz képest.

Kiemelte, a vezető részvények közül egyedül a Richter tudott emelkedni, a gyógyszergyári papír árfolyama az elmúlt napokban a 8150 forintos fontos támaszt tesztelte, és kedden tovább tudott emelkedni. Ha a következő napokban 8410 forint felett tudna zárni, akkor a részvénynél egy dinamikusabb pozitív korrekció indulhatna.

Hozzátette, a nap folyamán nem érkezett árfolyammozgást befolyásoló érdemi vállalati hír. A befektetők körében a magyar piac továbbra is háttérben van, a magyar papírok iránt kevésbé érdeklődnek.

Ennek oka lehet, hogy a dollár erősödése távol tartja a befektetőket a feltörekvő piacoktól, és a magyar hatósági korlátozások bejelentése bár nem okozott túl nagy eladói nyomást, azért visszatartja a nemzetközi befektetőket. Ez azonban gyorsan változhat, hiszen a forint gyengülése miatt viszonylag olcsók lettek a hazai részvények a devizában befektetőknek – mondta Varga Zoltán.

A Mol papírjainak ára 46 forinttal, 2,02 százalékkal 2230 forintra csökkent, 4,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,38 százalékkal 13 270 forintra esett, forgalmuk 4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,0 forinttal, 0,24 százalékkal 408 forintra gyengült, forgalma 129,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 60 forinttal, 0,73 százalékkal 8305 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3686,14 ponton zárt kedden, ez 5,45 pontos, 0,15 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Gazdaság | PannonHírnök 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek