Gyerekeket csalogatók bukkantak fel Zsigárdon

A gyerekeket felvilágosítással, a szülők bevonásával lehet felkészíteni a támadásokra a zsigárdi iskolaigazgató szerint. Ennek érdekében a nevelési tantárgyakon foglalkoznak ezekkel a kérdésekkel a helyi alapiskolában.

Szerdán reggel Zsigárdon egy iskolába igyekvő hatodikos fiút szólítottak le az út szélén azzal, hogy szálljon be az autóba, hazaviszik őt. Szerencsére a fiúnak volt annyi lélekjelenléte, hogy egy arra járó felnőtt segítségét kérte, az elkövetők elhajtottak.

Az eset sajnos nem egyedi, a közelmúltban történt hasonló Nádszegen és Nyárasdon, szerdán pedig Pereden is megjelent az autó az iskola környékén. A fiú édesanyja és a peredi iskolaigazgató is bejelentést tett a rendőrségen. A hatóságok meg is kezdték a nyomozást, illetve gyakrabban járőröznek a környező falvakban.

Vannak a faluban térfigyelő kamerák, de nem lehet az egész falut bekamerázni. Az eset a főút egy külső részén történt, ahol nincs kamera.

Žiaček Adrianna, a zsigárdi alapiskola igazgatója, amint értesült az esetről, azonnal értesítette a szülőket az iskola web- és közösségi oldalán, valamint az elektronikus ellenőrzőn keresztül.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek