Gyerekházat fejlesztenek Sárkeresztúron

Uniós forrásból jobb körülményeket kapnak a legkisebbek.

Átalakítja és belső udvari játszótérrel bővíti a Biztos Kezdet Gyerekházat Sárkeresztúron a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A karitatív szervezet az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az ingatlant, ahol a legkisebb gyerekeknek fejlesztő foglalkozásokat és közösségi programokat tartanak, a szeretetszolgálat 14,66 millió forintból újítja fel. A jövőben a ház így a hátrányos helyzetű családok három év alatti gyermekeit segítő programok korszerű helyszíne lehet.

A részletekről azt közölték, hogy a Széchenyi utca 25. szám alatt található 106 négyzetméteres családi házban a teljes gépészeti felújítás, festés, burkolatcsere után mosó- és szárítógépek is helyet kapnak, amelyeket a hátrányos helyzetű családok használhatnak. Az udvaron konyhakertet, kis játszóteret és babakocsiknak fedett tárolót alakítanak ki. A felújítás ideje alatt a gyerekház ideiglenes helyszínen működik – tették hozzá.

Beszámoltak arról is, hogy Magyar Máltai Szeretetszolgálat a három év alatti gyerekeknek, várandós kismamáknak, kisgyermekes szülőknek olyan fejlesztő foglalkozásokat, programokat, közösségi eseményeket szervez Biztos Kezdet Gyerekházaiban, amelyek segítik a gyerekeket és a szülőket hátrányaik leküzdésében. A sárkeresztúri intézményben a gyerekek mozgásfejlesztése, kognitív és mentális fejlesztése mellett a szülők is hasznos gyermekápolási, nevelési, pénzügyi tervezési, életvezetési ismereteket kapnak.

A felújítást az Európai Unió támogatja a Széchenyi 2020 programban.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek