Gyermekeit rendszeresen bántalmazta – Nem mertek hazamenni a suliból a gyerekek

A Tatabányai Járási Ügyészség kapcsolati erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a tatabányai férfival szemben, aki gyermekeit rendszeresen bántalmazta, a legutóbbi erőszakot az iskolában jelezték, mert nem mertek hazamenni.

A vádlott egyedül nevelte a két kiskorú gyermekét. Az apa 2018. október 3. napja előtt, 3-4 havonta, a tatabányai lakásban tettleg bántalmazta a 12. életévét betöltött kislányt, és a 8 éves fiút.

A vád szerint a férfi 2018. október 3-án, délután, a gyerekszobában elrejtve, az ágyak mögött, penészes szendvicseket talált, emiatt dühös lett. Ezután az apa keresni kezdte a család tabletjeit, amelyekről kiderült, hogy a gyermekek korábbi állításával ellentétben már nincsenek meg, mivel összetörték azokat és kidobták a kukába. Emiatt a férfi még idegesebb lett és a szekrény tetejéről levett egy pálcát, amellyel az egyik gyermeket két alkalommal, a másik gyermeket egy alkalommal megütötte, az ütések a lábukat, combjukat érték, valamint fel is pofozta őket. Ezután az apa megfenyegette a gyerekeket, hogy másnap bemegy az iskolába és ha ott problémáról szerez tudomást, ismételten bántalmazni fogja őket.

A gyermekek másnap az iskolában a pedagógusoknak beszámoltak a bántalmazásról, illetve jelezték, hogy félnek hazamenni.

A bántalmazás miatt az egyik gyermeknek a bal térdkalács vetületében 8 napon belül gyógyuló bevérzése, a másik gyermeknek a bal combján 8 napon belül gyógyuló bevérzése keletkezett.

Az apát a bíróság a 2018. december 13. napján jogerős határozatával szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt 3 év időtartamra próbára bocsátotta.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta a próbára bocsátás megszüntetését, továbbá azt, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével,végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

A címlapfotó illusztráció.


Hasonló cikkek