Gyermeknap határon innen és túl: sokszínű mulatság Füleken

Több mint ezer ember volt kíváncsi Füleken, a Városi parkban első ízben megrendezett gyermeknapi ünnepségre június 4-én, szombaton.

A Füleki Városi Művelődési Központ hagyományteremtő szándékú rendezvénye nagy sikert aratott, melyben a kedvező időjárás mellett nem kis részük volt a társszervező városi intézményeknek és civil szervezeteknek, valamint a támogatóknak. Csaknem száz szervező munkálkodott azon, hogy a gyermekeknek és szüleiknek tartalmas programot kínáljon, hangulatos helyszínt teremtsen és emlékezetes órákat szerezzen.

A helyi iskolák, óvodák pedagógusainak, valamint a cserkészeknek és a közösségi központ munkatársainak köszönhetően a kicsik több mint húsz állomáson próbálhatták ki tehetségüket különböző sport- és ügyességi játékokban, illetve kézműves foglalkozásokon. „Rengeteg érdeklődő gyerek van, alig győzöm a munkát, még a boltba is el kellett szaladnom alapanyagért, mert olyan gyorsan elfogyott” – mesélte Anderkó Zoltán, aki népi hangszereket készített a gyerekekkel.

A kora délutáni órákban a rendőrség munkatársainak kutyakiképzési bemutatója vonzott rengeteg érdeklődőt, de a tűzoltók bemutatója és az azt követő „habfürdő” aratta az idén is a legnagyobb sikert a gyerekek körében.

Egész nap volt mit nézelődni és kipróbálni, hiszen a vagányabbak közelebbről is szemügyre vehették a rendőrségi fegyvereket vagy a katonaság autóit, kipróbálhatták az íjászatot vagy az óriás ugrálóvárat.

A kisebbekre Ringató foglalkozás, kézzel hajtott körhinta, trampolin és csúszda várt. A park megtelt árusokkal, akik gyermekjátékokat, lufit, cukorvattát, kürtőskalácsot, fánkot és limonádét kínáltak.

A színpadon bohócok, énekes színészek szórakoztatták a gyerekeket, akik nemcsak tapsolhattak a Mesekocsi Színház vagy a Lolo és Piškót produkcióinak, hanem aktívan részt is vehettek a zenés, szórakoztató műsorokban.

szerző: Illés Kósik Andrea
a FVMK igazgatója


Hasonló cikkek