Gyereknap számtalan programmal Kecskeméten a hétvégén

Kecskemét több pontján is számtalan program várta a családokat gyereknap alkalmából, ahol némely felnőtt is újra gyermeknek érezhette magát.

A Gyermeknap a világ más országaiban is ünnepnap. Magyarországon 1931-tõl ünneplik, amikor még Gyermek Hétnek hívták, 1950 óta viszont már csak egy napig tart és május utolsó vasárnapján tartják. Célja, hogy felhívja az emberek, a világ figyelmét a gyermekek jogaira, helyzetére.

Szombaton és vasárnap a Hírös Agórától a főtéri Luca-kútig megtelt gyerekprogramokkal a belváros, melyek néhány kivételével ingyenesek voltak.

Mesehősök sétáltak a város központjában, akik akár egy öleléssel illetve közös fogózkodással mosolyt csaltak az arra járók arcára. Az ezekből befolyt összeget a Down-szindrómás gyerekek táboroztatására fordítják majd a szervezők.

A vidámpark idén a Vasútparkban kapott helyet, mely szintén jó mókát nyújtott kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A Vadaskert előtti parkban is sok színes program várta az arra járókat többek között gyermek-zenekarok léptek fel, de ajándék arcfestésen és ételkóstoláson is részt lehetett venni.

Minden gyermek és felnőtt nevében köszönjük a szervezők munkáját!

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek