Gyermekosztályt nyitottak a pozsonyi kardiológiai centrumban

Az osztálynak ambulanciája, szobái és szívsebészeti terme is van.

Az Országos Kardiológiai Intézethez (NÚSCH) tartozó Gyermek Kardio-centrumot szerdán nyitották meg. Európai szinten az egyik legmodernebb berendezéssel látták el az új osztályt, igaz a nyitást a járvány késleltette. „Végre egy központban tudjuk ellátni a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőket az újszülöttektől az idősekig.” – közölte Soňa Valášiková a centrum szóvivője.

A NÚSCH vezetője, Mongi Msolly elmondta, hogy a legkisebb betegek végre megfelelő körülmények között gyógyulhatnak, az orvosoknak pedig minőségi eszközök és berendezések állnak rendelkezésükre a kezelésekhez.

A központban évente 10 000 pácienst fogadnak, az új centrum és felszereltsége lehetővé teszi, hogy az eddigi 15%-ról, 3%-ra csökkenjen a szívbetegségben elhunytak száma. A Gyermek Kardio-centrumban évente 300 pácienst operálnak meg, veleszületett szívrendellenességgel. A legtöbbjüket egy éven belül megműtik: ezek a gyerekek sokszor kevesebb, mint 1 000 grammosak. Valášiková elmondta, hogy az összes betegük immáron az új osztályon gyógyulhat.

Az új centrumhoz egy hotel is tartozik a beteg gyerekek szülei részére.

A Gyermek Kardio-centrum építése 20 millió euróba került, de további összegeket fordítottak a berendezésekre és az eszközökre.

Forrás: ujszo.com, sme

Fotó: Pexels

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek