Gyertyaöntés pofonegyszerűen

Gyertyát önteni egyáltalán nem nehéz és kinézetét rengetegféleképpen variálhatod. Ezúttal néhány kiinduló ötletet hoztunk, amellyel te is elkészítheted saját gyertyádat.

Először is szerezz be viaszt és kanócot valamelyik kreatív hobby üzletből, majd válaszd ki, hogy mibe szeretnéd kiönteni a gyertyaformát.

Hogy mibe öntöd, arra számos lehetőség van. Választhatsz egy egyszerű bögrét vagy csuprot, öntheted valamilyen formába öntőminta segítségével, de akár tengeri csigaházat is használhatsz alapnak.

 A választott tartót ízlés szerint fel is díszítheted – szinte bármivel. Mivel a viasz szét fog áradni a tartóba helyezett díszítőelemek között, így csak rajtad múlik, mit teszel bele. A kiöntött gyertyában például jól mutatnak a gyümölcsök, kávészemek.

Viaszból akár forma is önthető. Ebben az esetben el is hagyhatod a tartó gondolatát, önmagában is jól fog mutatni és egy alátéten túl semmi más nem szükséges hozzá. Ha vannak otthon tésztavágó formáid, akkor azokat most felhasználhatod erre a célra.

  • Tegyél a forma alá üveglapot, tálcát vagy bármit, ami megakadályozza a viasz elfolyását.
  • Helyezd a kanócot a forma közepére, majd öntsd rá a viaszt. Ebben az esetben mindenképpen jól mutat, ha színes viaszt választasz.
  • Ha a viasz kiszivárog alul, ne ess kétségbe! Várd meg, míg megszilárdul és késsel vagy szikével kapargasd vissza a viaszt addig, amíg meg nem kapod a kívánt felületet.

gyertyaontes

Ha beszerezted a viaszt, kiválasztottad, hogy mibe szeretnéd tölteni és elhelyezted a kanócot, akkor a következő lépés, hogy megolvaszd a viaszt.

A viasz 60 fokon kezd folyóssá válni, de semmiképpen ne nyílt lánggal próbáld ezt elérni! Engedj forró vizet a csapból vagy forralj a tűzhelyen. Ezt követően zacskóstul helyezd bele a viaszt addig, míg el nem éri a megfelelő állagot.

Miután megolvadt, könnyedén feltöltheted vele a kívánt formát. A kanócot csipesszel vagy dróttal kifeszítve elérheted, hogy semmiképp ne essen bele a még folyós viaszba.

Várjuk az elkészített gyertyád képeit kommentben vagy Facebook oldalunkon!


Hasonló cikkek