Gyorsítanák a tram-train menetidejét

Közel két hete jár a vasútvillamos Szeged és Hódmezővásár között. A közlekedési lehetőség pedig igen kedvelt a lakosok közt, ám a sebességén és a várakozási időn gyorsítani szeretnének

Ahogy azt többször is hangsúlyoztuk, az ország első hibrid vasút-villamosai jelenleg próbaidőszakot futnak a síneken. Így ez a tapasztalatok begyűjtésének és a következtetések levonásának az időszaka, hogy jövő év tavaszától minden gördülékeny legyen. Eddigi információink szerint gyorsulni fognak a hibridek, valamint  kevesebb lesz a megálló Szegeden belül.

Lázár János, a projektért felelős kormánybiztos, így vélekedik a helyzetről:

Terveik szerint januártól gyorsabb lesz a jármű, kint, a Szeged és Vásárhely táblák közötti vasúti pályán a jelenlegi 80 helyett 100 km/órával próbálják majd meg működtetni. Mint kifejtette, a másik gyorsítási lehetőség, ha a tram-train kevesebb helyen áll meg például Szegeden. Ezért a Pulz, a Bem és a Galamb utca felesleges megállóhely lehet. Mint kifejtette, a következő hetekben nagyszabású egyeztetések következnek a jármű üzemeltetésének tanulságaival és a menetrend összeállításával kapcsolatban – írja a Szeged365.

Azt is megtudtuk, hogy 2022. március 15-re szeretnék elérni, hogy a vasút-villamosok hibák, fennakadások nélkül közlekedjenek a városok között. Addig mindenki türelmét kérik, hiszen a jelenlegi és a tavaszig előttük álló hetek még hozhatnak változtatási lehetőségeket.

Farkas Cs. Tekla

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek