Gyorsított eljárásban állítottak tíz ittas sofőrt bíróság elé

Gyorsított eljárásban összesen tíz férfi állt bíróság elé, akik júniusban és júliusban vezették ittasan járműveiket.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a Kalocsai Járási Ügyészség egy napon  ittas járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárásban tíz férfit állított bíróság elé, akik 2021 júniusában és júliusában Kalocsán, illetve a környező településeken ittasan vezettek autókat és segédmotorkerékpárokat. A Kalocsai Járási Ügyészség a rendőrséggel együttműködve kiemelt figyelmet fordít az ittas vezetők elleni határozott fellépésre. Az ittas vezetés a leggyakoribb közlekedési bűncselekmény, ami számos súlyos, halálos balesetet okozott már az utakon. Az ittas vezető nemcsak a saját, de mások életét is veszélyezteti.

A járási ügyészség által tegnap bíróság elé állított tíz férfit ittas vezetésen érték tetten, közülük egy férfinak nem volt vezetői engedélye, a többiektől a helyszínen elvették a jogosítványukat vagy később leadták az okmányirodában. A vádlottak közül hárman segédmotorkerékpárt vezettek, közülük ketten balesetet is szenvedtek, elestek a motorokkal. Az egyikük könnyebb sérüléseket, a másik, súlyos fokban ittas vádlott 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Egy férfi teherautót vezetett ittasan, míg hat vádlottat személyautó ittas vezetésén érték tetten. Közülük egy férfi balesetet okozott: nekihajtott az előtte forgalmi okból lassító autó hátuljának, de szerencsére személyi sérülés ott nem történt. Az ügyészség a szabadlábon lévő vádlottakat gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A Kalocsai Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően valamennyi vádlottat bűnösnek mondta ki és velük szemben pénzbüntetést, valamint közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki. A pénzbüntetés legmagasabb összege 200 000 forint, míg a leghosszabb eltiltás 1 év 4 hónap volt. Kilenc vádlott esetében az ítélet jogerőre emelkedett, egy ittas vezető ügyében az ügyész súlyosításért fellebbezett.

kreszvaltozas.hu/hirek

A cikkben szereplő fotó illusztráció!


Hasonló cikkek