Győzelem! Önálló marad a szentesi gyermekkönyvtár

Szabó Zoltán reagált: az összevonás terve csak munkaanyag volt, a gyerekek könyvtára marad a helyén.

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy Szentesen összevonnák a Városi Könyvtárat és a gyermekkönyvtárat. Ez ellen tiltakozott a Fidelitas helyi csoportja. Nyílt levélben szólította fel a polgármestert, hogy álljon ki a fiatalok érdekeiért.

A napokban új fejlemények születtek az ügyben, ugyanis Szabó Zoltán tisztázta a helyzetet. Polgármesterként azt nyilatkozta, hogy nem döntöttek a gyermekkönyvtár és a könyvtár összevonásáról és nem is tervezték a konkrét összevonást. Pusztán csak egy munkaanyagot készítettek a két intézmény összevonásának lehetőségéről hogy feltárják annak előnyeit és hátrányait is.

Ezzel kapcsolatban a delmagyar.hu- nak azt mondta, hogy kiderült nem lenne értelme egy fedél alá hozni a két könyvtárat, hiszen nagy költséggel és több szempontból hátránnyal járna, így a gyermekkönyvtár önállóan fog tovább működni és marad a helyén.

A Fidelitas levelére úgy reagált, hogy pusztán spekuláció volt mindaz, hogy máris visszavonhatatlan döntés született volna az áthelyezéssel kapcsolatban. Az önkormányzat pedig mindig is kiállt a fiatalokért, ahogy teszi ezt most is:

A gyermekkönyvtár továbbra is, önállóságát megőrizve, az általános iskolák és a középiskolák közelében működhet.

Farkas Cs. Tekla

Kiemelt képünk illusztráció!

 

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek