Gyűjtemény készül Magyartésről

A Csongrád-Csanád megyei kis falu múltját egy fotókat és levéltári kutatást tartalmazó könyvben örökítik meg.

Úgy tűnik, hogy megyénkben igen nagy népszerűségnek örvend a múltkutatás. Hiszen számos város múzeuma foglalkozik értékek megőrzésével. S ahogy azt például már megírtuk, Balástyáról is könyvet írnak.

A Szentes határában fekvő kis falu, Magyartés lakói hasonló, bár kisebb volumenű, de igen gazdag gyűjtésbe kezdtek, és ha minden a tervek szerint alakul már őszre kezükben lehet a településükről szóló könyv.

Ez a dokumentáció olvasmányosan tárja fel Magyartés történelmét, fényképekkel és a helyiek beszámolóival együtt. Ehhez kapcsolódva közösségi megmozdulást hirdettek és a lakosok nagyon aktívak, gyűjtik saját fotóikat, emlékeiket.

Bódi Szilvia, közösségfejlesztő nyárra szeretné lefixálni a könyv alapjait, ennek érdekében pedig ő maga is kutatómunkát végez. Elmondása szerint a falu múltjának feltárására nagy igény van a településen.

Ezáltal megőrizhetik értékeiket, múltjukat, de a látogatóknak is örömet szerezhetnek vele. Tehát a könyv mindenképp kulturális és közösségi eredményeket, összefogást képvisel majd.

Farkas Cs. Tekla

Kiemelt képünk illusztráció!

Forrás: delmagyar.hu

 

 

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek