Gyújtogattak Kalocsán

Illegálisan lerakott szemetet égettek Kalocsán, ami után a tűz a nádasba is belekapott. Csak a tűzoltók tudták eloltani.

Nagy mennyiségű hulladékot gyújtottak meg a Szőlőkköze városrészben fellelhető illegális szemétlerakók egyikénél hétfőn. A tüzet a Kalocsai Polgárőr Egyesület járőrei vették észre  amikor már nagyjából húsz négyzetméteren égett a szemét, ami lángra lobbantotta az avart, illetve a közelben folyó Árpás-csatorna melletti nádast is. A polgárőrök hétfő este kilenc óra után néhány perccel hívták a 112-es segélyhívót, tudatva a hatóságokkal, hogy tüzet észleltek a csatornaparton.

A félreeső, városhatáron lévő környéken gyakoriak a szemétégetések, az önkormányzat évek óta igyekszik felszámolni az illegális lerakókat, és valahogyan rábírni az ott élőket a szabályos hulladékkezelésre. A városnak rendszeresen több millió forintjába kerül a csatorna megtisztítása, mivel a környező utcák lakói jellemzően oda dobják ki a háztartásban keletkező kommunális hulladékot és a lomokat is, amivel teljesen tönkretették a természetes vízpartot.

 

Forrás: baon.hu

Juhász Márta

 

Hazai Tükör | PannonHírnök 

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek