Ha a 2. hullámmal meg tudunk birkózni, szeptemberben minden visszatérhet a normális kerékvágásba

A második hullám az elkövetkezendő napokban vagy hetekben csaphat le Szlovákiában. A koronavírus-járvány 2. hullámának kirobbanását a szomszédos országok nemzetközi repülőtereinek megnyitása okozhatja.

Amennyiben a második hullám lecsap, arra az elkövetkezendő napokban vagy hetekben kerül sor” – jelentette ki az Aktuality.sk-nak a válságstáb egykori tagja, Vladimír Krčméry professzor.  “A nyári kirándulási szezonnal sincs különösebb problémám, ha például a Balkánban gondolkodunk. Ha megnézzük Bulgária, Görögország, Ciprus, Málta és Horvátország számait, akkor úgy tűnik, hogy ezek az országok nyári a kirándulások idején jól fognak működni“  – mondta Krčméry.

A repülőtereket drámai gyorsasággal kezdik megnyitni. Amennyiben képesek leszünk a határellenőrzéseken szigorítani, akkor a második hullámnak a Mount Everest helyett lapos lemez alakja lehet“   – tette hozzá.

Forrás: aktuality.sk, KÖRKÉP.SK


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek