Ha a fehér emberek részt akarnak venni a rasszizmusról szóló vitákon, akkor „nekik csendben kell lenniük”

A fekete bőrű francia politikus, Audrey Pulvar szavaira sokan felháborodtak, amikor vasárnap azt mondta, hogy ha a fehér bőrű emberek részt akarnak venni a rasszizmusról szóló vitákon, akkor „nekik csendben kell lenniük”.

Audrey Pulvar egykori televíziós, aki jelenleg Anne Hidalgo párizsi polgármester adminisztrációjának tagja arról beszélt, hogy egy vezetői értekezletet tartott, melyen nem vehettek részt fehér bőrű emberek – tudhattuk meg a France24 hírportál cikkéből.

Pulvar 49 éves szocialista politikus, aki nem mellesleg pártjának kampányát vezeti majd a következő regionális választásokon. A politikus a BFMTV csatornának azt mondta, hogy nem döbbent meg, amikor azt hallotta, hogy akiknek hasonló diszkriminációnak vannak kitéve, azok egymás között vitassák meg sérelmeiket.

Tehát olyan fekete bőrű emberek találkozóját, akiket ugyanaz a fajta diszkrimináció ért. Véleménye szerint ezt lehetővé kell tenni azon fehér emberek számára is, akik az ilyen megbeszéléseken részt akarnak venni, és hozzátette: „Mindazonáltal megkérhetjük őket, hogy legyenek csendben, és csendes megfigyelői legyenek” ezeknek a megbeszéléseknek. Pulvar észrevételeire reagálva a párizsi régió elnöke, Valérie Pécresse – akit Pulvar le akar váltani – Twitter-oldalán üzent: „A régiómban senkit sem szabad hátrányos megkülönböztetésben részesíteni a bőrszíne miatt.” „Nincs elfogadható rasszizmus” – tette hozzá Pecresse.

Jordan Bardella, a szélsőjobboldali Nemzeti Gyűlés helyettes vezetője is mérlegelt, kijelentve, hogy Pulvar megjegyzése bizonyíték a baloldal „fehérgyűlöletére”.

Manuel Valls volt francia miniszterelnök a politikus kijelentésével kapcsolatban azt mondta: „Ez a retorika, amely mindig igazolja az áldozatot, katasztrófához vezet.

 

Forrás: hirado.hu

 

Világ tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 


Hasonló cikkek