Szakértő: Nem lehet a szárazság hivatkozási alap a migrációra

Sajnos erős hatással lesz Európára is, ha a sivatagos közel-keleti vagy szubszaharai országokban élők számára legitim migrációs alap lesz , vagyis csupán azért, mert az ottani klíma miatt sem növényt termeszteni, sem állatot tartani nem tudnak, kötelességünk lenne őket befogadni – nyilatkozta a vasarnap.hu-nak a Nézőpont Intézet elemzője.

Erdélyi Rezső Krisztián szerint egy egészen speciális szövetség alakult ki az Amerikai Egyesült Államok jelenlegi demokrata vezetése és a Soros György által bőkezűen támogatott Nyílt Társadalom Alapítványok között, melyeknek célja egyértelműen az, hogy segítsék a délről északra tartó migrációt, az új amerikai elnök, Joe Biden pedig maximálisan hisz a migránsok iránti nyitottság politikájában, melynek megvalósításában több dollármilliárdos szervezet is támogatja. „Amikor Biden bemutatta Kamala Harrist mint alelnökjelöltjét, Harris felmenőire utalva egyértelművé tette, hogy Amerika a bevándorlók országa. Rögtön megmutatta, hogy merőben más bevándorláspolitikát folytat majd, mint elődje, Donald Trump, aki mindent megtett azért, hogy távol tartsa a jellemzően Közép- és Dél-Amerikából érkező illegális migránsokat” – emlékeztetett a szakértő a cikkben.

Szerint Biden két nagyon fontos lépést tett. Az egyik az volt, hogy papírokat, vagyis legális amerikai tartózkodási lehetőséget ígért az USA-ba vándorolt 10,5-12 millió migránsnak. Az ehhez szükséges törvényhozási folyamat végigvitele nyolc éven át tart, azután, aki megkapja az állampolgárságot, örökre maradhat. A nyolc év két elnöki ciklus, ám Biden csak 4 évre vállalta az elnökséget, így az eljárás áthúzódna a következő terminusra is, melyben Biden és pártja reményei szerint Harris lesz az elnök.

Biden másik jelentős lépéseként leállította a déli határfal építését, megnyitva ezzel az utat a migránsok előtt.

A kérdés már csak az, hogy mi is mindezzel a valódi cél. A Nézőpont szakértője szerint Texas: Kalifornia után ugyanis az egyébként erőteljesen republikánus Texasban él a legtöbb illegális bevándorló, és ha ők később állampolgárságot és ezzel együtt szavazati jogot kap, az nagyon könnyen felboríthatja az állam politikai hovatartozását, ezzel pedig hosszú évtizedekre bebetonozná a demokrata párt hatalmát elnöki szinten és a Kongresszus mindkét házában is. Az, hogy miként tartják majd el őket az adófizetők pénzéből, az egyelőre a demokraták számára nem szempont.

Azok a migránsrendeletek, melyeket Biden már aláírt vagy a közeljövőben szignóz majd, nagyon veszélyes precedenst teremthetnek a Nézőpont elemzője szerint. Egyrészt azt üzenik a potenciális bevándorlóknak, hogy „Egyszer juss el Amerikába, és majd valahogy megoldjuk, hogy állampolgárságot kapj!” Másrészt pedig azért, mert bevezetnek egy rendkívül veszélyes új fogalmat. Az elnöki rendelet függelékében szerepel egy kitétel, mely előírja: „Az amerikai külügyminisztériumnak különböző ügynökségekkel karöltve jelentéseket kell készíteni az USA elnöke számára arról, hogy a klímaváltozás milyen menekültügyi hatásokkal jár majd.”

És amennyiben a klímamenekült fogalma nagypolitikai szinten elterjed, a sivatagos közel-keleti vagy szubszaharai országokban élők számára legitim hivatkozási alap lesz a szárazság. Vagyis csupán azért, mert az ottani klíma miatt sem növényt termeszteni, sem állatot tartani nem tudnak, kötelességünk lenne őket befogadni. Ez sajnos erős hatással lesz Európára is! – hívta fel a figyelmet a Nézőpont Intézet elemzője.

És bizony ebben nem véd majd meg minket az Európai Unió sem, ugyanis az Unió migrációs politikája több lábon áll: az egyik ilyen láb az, hogy Európa elöregszik, és éppen ezért friss munkaerőre van szükség ez az elmélet a koronavírus-járvány miatt elmélet megbukott. A másik, amire lelkesen hivatkoznak az az, hogy ezek az emberek háborús, vallási vagy szexuális üldöztetés miatt, ezért be kell fogadnia őket Európának, a szakértő szerint azonban sokszor ez sem állja meg a helyét, ugyanis a legtöbben szimplán olyan országokból jönnek, ahol borzasztó a gazdasági helyzet. Tehát a szakértő szerint éppen ezért egyszerűbb és jobb megoldás lenne, ha Európa segítene talpra állítani a gazdaságot az érintett országokban.

Ebben a szerint őrületes, migránstámogató politikában számos civil szervezet beáll az amerikai elnök mögé, és nem csak ők, hanem pl. Antony Blinken jelenlegi külügyminiszter is, aki ezer szálon kötődik Soros Györgyhöz, hiszen a budapesti CEU-könyvtárat is Blinken szüleiről, Vera és Donald Blinkenről nevezték el. Antony édesapja nagykövet volt hazánkban a ’90-es években, vagyis a barátság egészen régre nyúlik vissza.

Soros Györgynek pénze és kiterjedt hálózata is van ahhoz, hogy propagálja a saját ideológiáját. Legutóbb félmilliárd dollárral támogatta az USA migránspolitikáját – jelenti ki a Nézőpont szakértője,

aki úgy érzi, emiatt egyfajta emberjogi fundamentalizmust tehet az USA külpolitikájának alapjává. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Magyarország vagy Lengyelország megítélése nem azon múlik majd, hogy NATO-szövetséges vagy tagja az EU-nak, illetve egyéb fontos nemzetközi szervezeteknek, hanem azon, hogy a nyílt társadalmak ideológiájának mennyire felel meg, vagyis befogad-e migránsokat vagy sem, épít-e határfalat vagy sem. Ellentétben tehát Trumppal, aki nem akart beleszólni más országok belügyeibe,

Amerikát most olyan emberek vezetik, akik ideológiai kérdések alapján szólnak majd bele az európai államok belpolitikájába, eltérve ezzel az eddig jól működő, pragmatikus és alapvetően jogi szövetségesi viszonyra épülő külpolitikától.

 

Világ tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek