Ha nem tudsz gyorsan menni, ne menj fel az autópályára! Magyar sofőr üzen

Igaza van. Igaza van? De még mennyire!

Egy sofőrtársunk vasárnap keveredett fel a Balatonról, és első felindulásában eldurrant az agya. Mivel kultluráltan fogalmazott, és a nyomdafestéket tűrte a hozzászólása, ezért szó szerint közöljük:

„Szép jó reggelt mindenkinek! Na eddig bírtam magamban tartani! Kedves autós társaim! M7-es autópálya. 3 sáv. Jöttem haza Siófokról. JOBBRA TARTS VAN! Belső sávba 70-80-90, középső sáv ugyanez, külső sáv 90-100. Nagyon dühítő és balesetveszélyes szerintem. Nem volt túl nagy forgalom, de könyörgöm. Ha nem mer valaki legalább felvenni egy 120-as tempót, ahol lehet menni 130-al, akkor az minek megy fel az autópályára? 90-el főúton is lehet haladni, ahol egy másik korlátozó tábla ezt fel nem oldja. Vagy ha már 90-el, 100-al közlekedik, akkor azt ne egy 3 sávos autópályán tegye a középső és a belső sávba tegye. Ha attól féltek, hogy nem engednek majd be a külső sávból, akkor idöbe tedd ki az indexet, hogy be szeretnél sorolni a középső sávba. Hidd el, hogy be fognak engedni, vagy a középső sávból is át fognak sorolni a belsőbe. Ne tartsuk már fel egymást. Meg lehet engem ezért kövezni, várom a negatív kommenteket is. Viszont ha hétvégi ráérős autós vagy, akkor inkább ne menj fel az autópályára. Arról nem is beszélve, hogy folyamatosan azt a rohadt telefont nyomják sokan. Legközelebb azt fogom csinálni a telefonáló sofőrökkel, hogy le fogok lassítani előtte, addig amíg meg nem áll( nem autópályán), vagy a pirosnál kiszállok, lehúzatom az ablakot vele, kitépem a kezéből a telefont és eldobom a francba! Tényleg ez hiányzik? Ez kell nektek? ÁLLJ FÉLRE INKÁBB,HÍVD VISSZA,DE NE AKADÁLYOZD,NE LASSÍTSD A FORGALMAT, MERT BALESETVESZÉLYES!!!! Ismételten várom a negatív lehurrogó kommenteket, meg lehet kövezni. Köszönöm szépen a figyelmeteket! Balesetmentes közlekedést kívánok mindenkinek!!! Nagyon vigyázzatok magatokra!!!”

Az általa leírt jelenséget a cikk szerzőjeként csak megtudom erősíteni: vasárnap is ott mennek lassan az autósok, ahol nem kellene, és ott gyorsan, ahol nem kellene!!! És nem mindenki való az autópályára, aki fél a forgalomtól, kapaszkodik a kormányba, az inkább autóutakon haladjon…

Jó lenne az is, ha a hatóságok azokat is kiszűrnék, akik nem túl gyorsan, hanem az autópályán TÚL LASSAN mennek.

Igazunk van?

Ha egyetértesz a cikkel, oszd meg!


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek