“Ha tudtam volna mire készülnek, Kuciakék még élnének…”

Peter Tóth volt SIS-ügynök elmondása szerint nem tudott arról, hogy meg akarják ölni Ján Kuciakot. Az egykori újságíró és a kémelhárítás vezetője hazatért Amerikából és már személyazonosságát felvállalva segíti a Kuciak-gyilkosság nyomozását. 

Azért is döntött így, hiszen a büntetőeljárás során nagyobb mértékben veszik számba azokat az információkat, amelyet egy nevét vállaló mond.

Az egykori ügynök mindent megtesz azért, hogy megbüntessék a gyilkosságban résztvevőket. Peter Tóthnak jelenleg biztonsága érdekében a családjával együtt el kell rejtőznie. Elmondta, hogy az újságírókat nem megfigyelte, csupán paparazziként, lesifotósként figyeltette egy ismerősével.

Szerinte Norbert Bödör együttműködik Kočnerral és a Smerben is megvannak az informátorai. “Tudom, hogy Bödör szállította az információkat a rendőrségtől Kočnernek.” – tette hozzá. A korábbi újságíró szerint Alena Zsuzsová viselkedése megváltozott miután elfogták a vádlottakat. Rájött, hogy Marian Kočner ebben az ügyben nem működik együtt a rendőrséggel.

Hogy mi történt a gyilkosság óta eltelt egy évben Szlovákiában? Itt elolvashatja. A gyilkosság kiterveléséről, a környék felméréséről, valamint a vérontás részleteiről itt tájékozódhat.

Forrás: bumm.sk, tvnoviny


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek