Nem tűri a háborúellenes tüntetéseket az orosz belügyminisztérium

Az elmúlt héten több mint 7500 embert tartóztattak le háborúellenes tüntetések miatt. Az orosz belügyminisztérium megtilt minden engedély nélkül szervezett háborúellenes tüntetést, a szervezők és résztvevők ellen pedig büntetőeljárást indítanak. 

A belügyminisztérium figyelmeztetését az orosz állami hírügynökség, a TASZSZ tette közzé, írja a CNN nyomán a Telex.hu. Legutóbb, március 2-án nőket és kisgyereket vettek őriztbe, mert háborúellenes rajzokat vittek az ukrán követséghez. Mint kiderült, az országban extra intézkedéseket vezetettek be a közrend biztosítása érdekében.

Az OVD-Info, az oroszországi letartóztatásokat nyomon követő független megfigyelő csoport szerint az elmúlt héten több mint 7500 embert tartóztattak le a háborúellenes tüntetéseken.

Az oroszországi hatóságok tiltják az engedély nélküli gyűléseket, és az azokról szóló információk közvetítése, közlése is illegális.

Forrás: telex.hu, bumm.sk

Fotó: pexels.com

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek