Hajdúhadházi fiatalok támadták meg a kalauzt a Debrecenbe tartó vonaton

Debrecen – Nem volt könnyű napja tavaly nyáron egy jegyvizsgálónak a Hajdúhadház-Debrecen vonalon. Kétszer támadták meg ugyanazok.

Az ügy vádlottja fiával többedmagával szállt fel tavaly nyáron Hajdúhadházon a Debrecenbe tartó személyvontra. Érvényes menetjeggyel egyikük sem rendelkezett.

A vonaton jegyvizsgálóként dolgozó sértett kérte volna tőlük a jegyeket ellenőrzésre. Ebből hosszas perpatvar kerekedett. Hangos szóváltás közepette fenyegették meg a kalauzt, aki rendőrt hívott. A következő megállóhelyen hiába szállították le a vonatról az agresszív csapatot, ők visszaszállva folytatták a jegyvizsgáló szidalmazását – „természetesen” változatlanul jegy nélkül.

De a kalauz hányattatásai még ezzel nem értek véget, hiszen ugyanazon a napon, a késő esti órákban újra találkozott a kompániával a Hajdúhadházra közlekedő személyvonaton. Ekkor már nem úszta meg szavakkal, hiszen az egyik fiatalkorú vádlott kétszer arcul köpte, majd verekedni is akart, ebben azonban egy velük utazó rokon megakadályozta.

Az elsőrendű vádlottra fegyház, a fiatalkorúakra javítóintézeti nevelés várhat.

Forrás: dehir.hu


Hasonló cikkek