Hajdúnánás angyala sok ajándékot hoz

Hajdú-Bihar megye ötödik legnépesebb településén idén is sok ember karácsonyát teszi szebbé a Nánás Angyala Jótékonysági Program.

Hajdúnánás legnagyobb adománygyűjtő akcióját hat évvel ezelőtt a város önkormányzata hívta életre, hogy senkinek ne keljen nélkülöznie az ünnepek alatt. A felajánlásokat ezúttal négy helyszínen várták december 17-ig. A Városháza portáján, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat székhelyén, a Bocskai Filmszínházban, valamint a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ portáján fogadták a tartós élelmiszereket, könyveket, játékokat, ruhákat a szervezők.

Hajdúnánás hóembere 2021-ben (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHirnök)

A gyűjtés, továbbá az adományok kiosztása a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat révén valósul meg. A magánszemélyek mellett idén is sok vállalkozó, munkahelyi szervezet, kollektíva fogott össze a jó ügy érdekében.

A szokásos átadó ünnepség a járványhelyzet miatt elmaradt; az ajándékokat a Családsegítő központjában vehetik át azok, akik nincsenek karanténban. Azoknak pedig, akik mozgásukban korlátozottak vagy nem hagyhatják el otthonukat, kiszállítják a szolgálat munkatársai az adományokat.

Jászol a belvárosban (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHirnök)

December 17-ével lezárult az idei Nánás Angyala adománygyűjtő akció. Ottjártunkkor éppen az Összefogás Hajdúnánásért képviselőcsoport tagjai nyújtották át adományukat a Családsegítő intézet munkatársainak: egy szaloncukorral teli zsákot.

Érkezik az adomány (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Mindig izgalmas az adventi időszak. Hajdúnánáson is hagyománya van, hogy közösségi eseményekkel is erősítik az összetartozást, és közösen kezdik el a karácsonyra való készülődést.

Advent első vasárnapjain idén újra összegyűltek a Fő téren a városlakók, a körforgalomban felállított hatalmas adventi koszorún pedig Szólláth Tibor polgármester fellobbantotta az ünnepi lángot. Ezt követően vasárnaponként együtt gyújtották meg a város adventi koszorúján a második, harmadik, negyedik gyertyát is.

Hajdúnánás rénszarvasa (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

(Kiemelt kép forrása: Szólláth Tibor Facebook oldala)

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek