Hajköltemények versenye Miskolcon

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg vasárnap a Kézműves Kupát, ahol fodrászok, kozmetikusok és műkörömépítők versengtek egymással. A nemzetközi bajnokságnak a miskolci Generali Aréna adott otthont.

 

Annyira népszerűvé vált az esemény, hogy jelenleg a legtöbb versenyzőt vonzó szakmai megmérettetésnek számít országos viszonylatban. A nevezések száma idén meghaladta a háromszázat. A verseny mellett szépségipari bemutatók zajlottak, sőt a programot kézműves és szakmai vásár is színesítette.

Menyasszonyi frizurákat, többféle hajfonást, valamint a mai divatnak megfelelő szín- és formavilágot mutattak be a fodrászok, kozmetikusok, műkörmösök, akik új kategóriákban is versenyezhettek. Volt borbélycsata – a ’60-as, ’70-es évek divatja szerint -, de szintén újdonságként jelent meg a hajtetoválás.

 

Menyasszonyi frizurák PTV fotó: Vona Ildikó
Menyasszonyi frizurák

Felnőttek és tanulók egyaránt nevezhettek a bajnokságra, sőt csapatversenyen is kipróbálhatták magukat a szépészeti szakmák képviselői. Délután a Miskolci Illés Emlékzenekar koncertje, valamint egy olasz cég hajvágó show-ja szórakoztatta a közönséget, de Hajas László mesterfodrásszal is találkozhattak a jelenlévők.

 

Szöveg és fotók: Vona Ildikó

Nyitókép: Kontyok menyasszonyok számára


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek