Hajléktalanok segítettek kitakarítani a stadiont és az iskolákat Vágsellyén

Bekapcsolódtak a futballstadion kitakarításába a vágsellyei krízisközpont ügyfelei. Az első meccs előtt, amelyet a galántai csapattal fognak játszani a helyiek, a hajléktalanok Peter Gomboš városi képviselő vezetésével kigyomlálták a stadion területét, felsöpörték a lelátót, lemosták a futballkapukat.

“A múlt héten az iskolák takarításában is részt vettek, segítettek helyrerakni a bútorokat, szétrakni a padokat, likvidálni a fölösleges holmit.” – tájékoztatott Dajana Hanesová, a Vágsellyei Városi Hivatal munkatársa.

Átlagosan 30 ember tölti az éjszakát a krízisközpontban. Gomboš szerint néhányan közülük nemcsak közmunka formájában, hanem szerződéses viszonyban is dolgozhatnának a futballstadionban. „A hasonló munkák által megnyílhat a lehetőség ezek előtt az emberek előtt arra is, hogy elhelyezkedhetnek, de ezt nekik is akarniuk kell.” – mondta Gomboš.

Forrás: bumm.sk, tasr

Fotó: Sala.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek