Hajléktalanokat oltottak be Pozsonyban

118 fedél nélkül élő kapta meg a Covid-19 elleni védőoltást a hétvégén a szlovák fővárosban. A hajléktalanok az egydózisú Johnson and Johnson-vakcinát kapták.

Először szerveztek mobiloltást a kiszolgáltatott közösség tagjai körében. Az egészségügyi minisztérium szakmai csapata a mentőszolgálattal, a megyei önkormányzattal és a hajléktalanokat segítő civilszervezetekkel együttműködve szervezte meg az oltást, amelyet a magisztrátus készített elő. Összesen 3 helyszínen vakcinálták az érdeklődőket. „Örülünk, hogy ezzel is hozzájárulhatunk a közösségi immunitás kiépítéséhez, és hogy a Covid-19 elleni védőoltás a kiszolgáltatott csoportok számára is elérhető Pozsonyban” – fűzte hozzá a magisztrátus.

A Depaul civilszervezet által működtetett hajléktalanszálló valamennyi eddig be nem oltott lakója élt a lehetőséggel. A szervezet is hálás volt a segítségért, és felajánlották a fedél nélkül élőknek, hogy ha mellékhatások jelentkeznek náluk az oltás után, egész nap a szálláson maradhatnak. „Az oltás reményt és nagyobb esélyt ad arra, hogy biztonságosabban túléljük a nyarat és a közelgő őszt. Számunkra ez egy fontos hétvége volt, aminek köszönhetően újra segíteni tudtunk a fedél nélkül élőknek” – írta a Depaul a közösségi portálon.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek