A komáromi vasúri hídnak ütközött egy hajó

Péntek hajnalban a Viking nevű sétahajó nekiütközött a két Komáromot összekötő vasúti hídnak. A helyszínt bejáró szlovákiai műszaki csapat egyik tagja szerint nem károsodott a hídszerkezet.

Balról a második, már a magyarországi oldalon levő pillérnél történt a hajóbaleset. A szlovákiai oldal felől számított – már a Duna magyarországi szakaszán található – harmadik pillérnek csapódott a Viking nevű kirándulóhajó.

A hídról s a partról nézve is kivehetőek a baleset nyomai, a kövön festékmaradványok és a hajóborítás darabjai láthatóak. Ugyanakkor szabad szemmel nézve is úgy tűnik, teljesen ép a hídszerkezet. A helyszínelő szlovákiai műszaki csapat mindent rendben talált.

A Viking nevű sétahajó továbbra is a komáromi kikötőben vesztegel. A sérült elülső részt már ponyva fedi, a hajón pedig vélhetően néhány ember kárfelmérést folytat.

A baleset péntek hajnalban, 3:40 óra körül történt. A hajón tartózkodó utasok közül 11 fő sérült meg.

Forrás: ujszo.com

Nyitókép: bumm.sk

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek