Hajrágóllal győzött Japán ellen a női hokiválogatott

A jövő heti olimpiai selejtezőre készülő magyar női jégkorong-válogatott 1 perc 47 másodperccel a vége előtt ütött góllal, valamint egy üres kapus találattal 3-1-re legyőzte a japán csapatot Győrben.

    A két válogatott az augusztusi elit világbajnokságon és közvetlenül előtte is találkozott, mindkétszer az ázsiai nyertek, 4-2-re, majd 4-1-re.
Lisa Haley szövetségi kapitány együttesében helyet kapott két frissen honosított játékos, Williams Hayley Alexandra és Baker Taylor Samantha is, míg a kapus Németh Anikó 100. válogatottságát ünnepelte.

Az első harmadban két japán és egy magyar emberelőny maradt ki, és főleg a vendégek veszélyeztettek. A második harmad még több kiállítást hozott, végül a 34. percben Tóth Enikő szerencsés góllal vezetést szerzett, a japán kapust saját hátvédje zavarta. A gólpasszt az első válogatott meccsén szereplő Strobl Lara jegyezte. A szünet előtt azonban Jamasita Hikaru saját harmadából indulva szólóból egyenlített.

A harmadik harmad is japán mezőnyfölényt hozott, azonban a hajrában Dabasi Réka közelről a hálóba kotorta a szabad pakkot, majd amikor a japánok kockáztattak, Seregély Míra az üres kapuba lőtt távolról.

A két együttes szerdán 16 órakor, szintén Győrben újra összecsap.
A magyarok jövő héten csütörtöktől vasárnapig Chomutovban lépnek jégre, sorrendben a lengyelek, a norvégok és a házigazda csehek ellen. A torna első helyezettje jut ki a februári, pekingi téli olimpiára. A japánok már korábban megszerezték az ötkarikás indulási jogot.

Eredmény:
Magyarország-Japán 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)
————————————–
gól: Tóth E. (34.), Dabasi (59.), Seregély (60.), illetve Jamasita H. (39.)


Hasonló cikkek