Hajsza Bécsben

Hajsza! Újabb afgánt gyanúsítanak az alsó-ausztriai Tullnból származó 13 éves kislány Leonie W. hétvégi brutális meggyilkolásával

Az eset immár egy hete foglalkoztatja a Ausztriát. A bécsi rendőrség szerint Afgán bevándorló férfiak együtt követték el brutális tettüket. A nyomozás jelenlegi állása szerint az áldozat ismerte a két gyanúsítottat, és önként elkísérte őket a 18 éves fiatalember Bécs-Donaustadt-i lakásába.  Kábítószert – feltehetően extasyt – adtak be neki, és szexuális erőszakot követtek el rajta.  A halálának részletei még a mai napig nem tisztázottak.

Gerhard Pürstl bécsi rendőrfőkapitány elmondta, hogy még tisztázandó az a körülmény, hogy a lány miként került ki, hogy hagyta el a lakást.

Szerdán este elfogták a harmadik tettest, a negyedik ellen pedig nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

Ausztriában az eset kapcsán újra fellángolt a az illegális bevándorlók kitoloncolásával kapcsolatos vita. 

Keményen fogalmazott az ügyben az osztrák kancellár is. Sebastian Kurz azt mondta: nem támogatni kell a tolerancia jegyében a bűnelkövetőket, hanem minél előbb ki kell őket toloncolni.

Nem elfogadható, hogy ezek az emberek idejönnek az országunkba, azt mondják, védelemre van szükségük, majd kegyetlen és barbár bűntetteket hajtanak végre. Amíg én kormányon vagyok, nem állítjuk le az Afganisztánba történő kitoloncolásokat, és nem enyhítünk a menekültügyi törvényen” – fogalmazott az osztrák kancellár.

Ausztriában jelentős létszámú afgán bevándorló él, ők teszik ki a teljes osztrák lakosság fél százalékát, de a bűncselekmények 2 százaléka hozzájuk köthető.

 


Hasonló cikkek