Halad a bérlakások kivitelezése Bakson

A Csongrád – Csanád megyei település önkormányzata folyamatosan igyekszik támogatni a lakosokat, családokat. Most bérlakásokat építenek, bár nem az eredeti tervek szerint működik, de jól alakul a munka

Még tavaly tavasszal számoltunk be olvasóinknak arról, hogy a Kisteleki Járáshoz tartozó községben igen gyakoriak a lakosság jólétét szorgalmazó törekvések. Ezekhez a tervekhez tartozik a bérlakások építése is. Amit az önkormányzat a Magyar Falu Program pályázatának köszönhetően tud megvalósítani.

Az előző évben a projekt pozitív elbírálása után, sikeresen zajlott le a közbeszerzés és már megtalálták a kivitelezőt, aminek emberei el is kezdték a munkát. Ha az időjárás, a járványhelyzet, valamint minden ütemezési terv kedvezően alakul, akkor 2022 tavaszára be is költözhetnek az új lakók. Ez sok lakosnak az egyetlen esélye a különköltözésre, családalapításra. Így tehát nagy szükség van a lakásokra.

Ám, az eredeti tervek szerint négy helyszínen, három-három szociális bérlakás, azaz összesen tizenkettő épült volna. Viszont a jelenlegi áremelkedések és bizonytalan gazdasági helyzet miatt végül a tizenkettő lakásból kilencet építenek meg, három helyszínen.

A helyzetről a következőt nyilatkozta Búza Zsolt polgármester a kistelekijaras.hu-nak:

Sajnos a rendelkezésre álló forrás nem tette lehetővé, hogy a megnövekedett költségeket is finanszírozni tudjuk, ezért úgy döntött a képviselő-testület, hogy egyelőre csak három helyszínen építjük meg a bérlakásokat. A kilenc szociális bérlakás építése rendben zajlik, a műszaki előírásoknak megfelelően hajtja végre a feladatokat a kivitelező. Ha az időjárás kegyes lesz a kivitelezőhöz, akkor reményeink szerint a határidőt is tudja majd tartani, úgyhogy hamarosan lakókkal fog bővülni a szociális bérlakás.

Értesüléseink szerint a negyedik helyszín fennmaradó lakásainak kivitelezésére újabb pályázati forrást kell szerezni. De az önkormányzat reményei szerint a későbbiekben azokat is meg tudják valósítani.

Farkas Cs. Tekla

Ha tetszenek a tartalmak, kérjük támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon

 


Hasonló cikkek