Halálos áldozata van Nyitrán az influenzának

Meghalt egy beteg a nyitrai Egyetemi Kórházban, akit influenza-fertőzés miatt szállítottak oda. A laboratóriumi vizsgálatok megerősítették, hogy az influenza A(H1N1) törzsének Michigan típusát találták a szervezetében. A halál pontos okát nem árulták el. A 60 éves beteg a kórház intenzív osztályán feküdt.

A nyitrai kórház intenzív osztályán jelenleg is több beteget kezelnek influenza-gyanúval. Február első két hetében több mint 15 embert kezeltek emiatt. Az A(H1N1) vírus 2009-ben, megjelenésekor világszerte pánikot okozott, szakemberek szerint a madár-, a sertés- és az emberi influenza kombinációjából keletkezett. Az elmúlt 10 évben már több mutációját is elkülönítették, létezik ellene hatékony vakcina is.

Az influenzás betegek száma Nyitra megyében folyamatosan nő. Összesen 42 oktatási intézményben kellett felfüggeszteni a tanítást a múlt héten. A Regionális Közegészségügyi Hivatal összesen 15 726 akut légzőszervi megbetegedésről számolt be. „Az előző héthez képest ez 9,9%-os növekedést jelent” – jelentette a Regionális Közegészségügyi Hivatal.

Forrás: ujszo.com, Sme, TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek