Halálos vonatbaleset Csehországban: 1 halott, 35 sebesült

A közép-csehországi vasúthálózat szóvivője elmondta, hogy a mozdonyvezető életét vesztette, a 35-ből 4 személy állapota súlyos, a prágai kórházakba szállították őket. 8 kiskorú személy is van a sebesültek között.

A két vonat kedd este ütközött össze Közép-Csehországban. A mozdonyvezetőt már csak holtan tudták kiszabadítani a fülkéjéből, írja a Novinky.cz hírportál.

A baleset okát vizsgálják. Karel Havlíček cseh közlekedésügyi miniszter még az éjjel a helyszínre utazott, ahol elmondta, hogy valószínűleg emberi hiba áll a háttérben. A vonal, ahol az ütközés történt, az egyik legjobban karbantartott szakasz az országban, így a technikai probléma szinte kizárt.

A miniszter szerint előfordulhat, hogy a mozdonyvezető fáradsága okozhatta a balesetet, aki nemrég tért haza a szabadságáról. Tapasztalt mozdonyvezetőről volt szó. Az ütközés röviddel este fél 10 után történt Prága és Kolín állomások között, Český Brod-nál. Az első információk szerint a cseh állami vasút CityElefant szerelvénye belerohant az álló ČD Cargo tehervonatba. Mindkét szerelvény egymásba csúszott. A személyvonat az ütközést követően kisiklott, és a tűzoltóknak kellett biztosítaniuk a vagonokat, hogy ne boruljanak fel.

Az összetört kabinból sikerült kiszabadítani a 40 éves mozdonyvezetőt, de életét már nem tudták megmenteni.

Forrás: KÖRKÉP.SK, teraz.sk

Nyitókép: Facebook

 


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek