Halálra verte ivócimboráját, a mentőkre is rátámadt

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2021 júliusában egy Kecskemét környéki községben ittas állapotban ököllel és egy szék karfájával bántalmazta ivócimboráját, aki a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Dr. Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta: a vádlott és a sértett jól ismerték egymást, gyakran fogyasztottak együtt szeszes italt. A két férfi 2021. július 6-án kora délután is együtt italoztak a sértett otthonában. Mindketten erősen leittasodtak. A vádlott többször leöntötte egy pohár vízzel a sértettet, aki ezt megelégelte.

Dühösen odalépett a vádlotthoz, megragadta a fotel karfáját, amiben a vádlott ült, kitörte és a kezében tartva távozásra szólította fel.

A vádlott azonban nem távozott. A feldühödött férfi felállt a fotelből és egyszer megütötte a sértett orrát. Ezután kirántotta a sértett kezéből a törött végű karfát és azzal legalább egyszer, nagy erővel fejbe vágta a sértettet. A sértett az ütések miatt hanyatt esett a szoba padlójára, fejjel a szekrény felé.

A vádlott a bántalmazás után hívta a mentőszolgálatot, de a helyszínre érkező mentősökkel agresszíven viselkedett, amivel akadályozta a sértett helyszíni ellátását. A vádlott a rendőrök érkezése előtt elment a helyszínről, de másnap a rendőrök őrizetbe vették.

A sértett a bántalmazás miatt a bal lábán könnyebb sérülést, valamint közvetlenül életveszélyes fejsérüléseket szenvedett. Kórházi kezelése ellenére 2021. július 30-án elhunyt.

A letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottat a főügyészség halált okozó testi sértés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben.

A vádlott a bűncselekményt egy felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el, amit a bíróság szintén erőszakos bűncselekmény, testi sértés bűntette miatt szabott ki. Az ügyész indítványozta a felfüggesztett börtön végrehajtásának elrendelését is. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

forrás: BAON Bács-Kiskun Megyei Hírportál

Révhegyi Andrea

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek