Hamarosan a veszprémiek is birtokba vehetik pazar uszodájukat

A megyeszékhelyen a VEMÉV-SZER és a Laterex konzorciuma alakította ki a mintegy tízezer négyzetméteres alapterületű új létesítményt – számolt be a héten átadott létesítmény kapcsán a Magyar Építők

Nagyszabású beruházás ért véget Veszprémben: a város keleti határán, az OBI és a Tesco áruház melletti területen elkészült a város új sportuszodája. A mintegy 10 milliárd forintos projekt átadóját és sajtóbejárását délelőtt tartották meg.

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár a beszámoló szerint kiemelte a bejáráson: a vizes sportágak a magyar sporttörténelem legsikeresebbjei közé tartoznak. Hozzátette:

az úszás, mint az egyik legegészségesebb mozgásforma, helyet követel magának a gyermekek mindennapos testnevelésében is.

Szavai szerint éppen ezért kaptak külön hangsúlyt az uszodaépítések, köztük a veszprémi létesítmény, mely akár nemzetközi események megrendezésére is alkalmas.

A versenymedencéhez 720 férőhelyes lelátó is tartozik, és külön öltözőket alakítottak ki a lakosság, illetve a sportolók számára. Az 5538 négyzetméter alapterületű, pincével és tetőtérrel együtt négyszintes létesítmény hasznos alapterülete közel 10 600 négyzetméter, és az uszoda mellett mintegy 120 férőhelyes parkoló is épült.

A komplexumban létesült még ezen kívül egy jól felszerelt wellness-részleg is, melyben helyet kapott többek között:

  • egy kör alakú gyermekmedence,
  • egy 24 fős pezsgőmedence,
  • egy 20 fős panoráma szauna,
  • gőz- és jégkabin,
  • valamint infraszauna sófallal és hidegvizes merülőmedencével.

A sportolók és a városlakók is jól járnak

Porga Gyula polgármester emlékeztetett: konzultáción kérdezték meg a veszprémieket, szeretnének-e új uszodát, és arról is, hogy hol épüljön meg a létesítmény. Rámutatott, hogy a város élen jár a sportinfrastruktúra megújításában, ami hármas célt szolgál: egyszerre felel meg az élsport, az utánpótlás és a tömegsport igényeinek is.

Ovádi Péter azt hangsúlyozta, hogy az uszoda az egész térség számára épült. Rasovszky Kristóf pediogreményét fejezte ki, hogy az új uszodában egyre többen ragadják majd meg a sportolási lehetőséget.

A dunántúli térségben számos jó referenciával bíró VEMÉV-SZER Kft. és a szintén magasan jegyzett Laterex Építő Zrt.. konzorciuma által felépített új veszprémi sport- ás szabadidőközpontban összesen öt medence, köztük

  • egy 50×25 méteres tízpályás versenymedence,
  • egy 25×12,5 méteres, úgynevezett bemelegítő vagy edzőmedence,
  • valamint egy változó vízmélységű tanmedence is helyett kapott.

Az új sportuszoda acélszerkezetének gyártásában a Weinberg’93 Építő Kft. is aktív szerepet vállalt alvállalkozóként.

További fotók a Magyar Építők Facebook-oldalán!

Hazai Tükör | PannonHírnök 

Facebook 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek