Hamarosan elkészül csanádalberti bölcsődéje

Jól halad a kivitelező Csanádalberti bölcsődéjével, már az utolsó mozzanatokat végzik.

A Csongrád-Csanád megyei település összesen 70 millió forintot nyert fejlesztésre és kivitelezésre. A támogatásból modern intézményt építenek fel, ahol biztonságban, korszerű körülmények között, a kisgyermeknevelők legjobb tudása szerint gondozhatják a kicsiket.

Az általános iskolával és az óvodával szemben lévő épületet választották ki az új bölcsi helyének, hogy a három intézmény könnyen megközelíthető legyen, és egymástól ne essenek távol. Hiszen sok család egyszerre hozza-viszi különböző korú gyermekeit. Ezzel is segíteni próbálnak nekik.

A legkisebbek birodalmát akár már januárban át is adhatják.

Csjernyik Zoltán polgármester hangsúlyozta, hogy a bölcsőde nem csak a csanádalbertieknek tesz jó szolgálatot, hiszen a környékbeli falvakból is járnak majd hozzájuk gyerekek. Ambrózfalvai, nagyéri és pitvarosi gyerekeket is várnak. Az ő szállításukban segédkezni is tudnak, hiszen a pályázatnak köszönhetően lehetőségük nyílik egy jármű beszerzésére is, mellyel a nevelési intézménybe járókat fuvarozhatják. Ezzel nagy gondot vesznek le a szülők válláról.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: radio7.hu/Nyitókép: Község Háza – csanadalberti.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

 


Hasonló cikkek