Hamis alibizéssel próbálta segíteni barátját

A barátot emberöléssel gyanúsítják, ezért az ügyészség mindkettőjükkel szemben végrehajtandó szabadságvesztést indítványoz – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője az MTI-vel.

Bóna Gyula közleményben ismertette: a két férfi évtizedek óta barátságban állt, 2018 októbere és decembere között cellatársak is voltak egy büntetés-végrehajtási intézetben. A 67 éves férfit emberöléssel gyanúsították a hatóságok, ezért 51 éves barátjával elhatározták, hogy a gyilkosság idejére hamis alibit szolgáltat neki, majd a fiatalabb férfi két kihallgatás során is megpróbálta más személyre terelni az emberölés gyanúját.

Közösen írt beadványukban azt állították, hogy a fiatalabb cellatárs az ügyre vonatkozó és a barátját mentő információkkal rendelkezik, majd az iratot a nyomozó hatóságnak és a gyanúsított ügyvédjének is elküldték. A fiatalabb férfi azt állította, hogy a 2002-es emberölés idején idősebb barátja az ő lakodalmán vett részt, a gyilkosságot pedig egy másik, általa ismert férfi követte el. Beszélt arról is, hogy az emberölés hátterében üzleti vita állt.

Hamar kiderült azonban, hogy a tanú a gyilkosság idején nem kötött házasságot és lakodalmat sem tartott. A főügyész közölte: a két férfi terhére igazságszolgáltatás elleni bűncselekmények róhatók fel, ezért az ügyészség a vádiratában mindkettőjükkel szemben végrehajtandó szabadságvesztésre tett indítványt. Az ügyben első fokon a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Hazai Tükör | PannonHírnök 

Kövessen minket: Facebook 


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek