Hangszeres virtuózok versenyeztek a miskolci Zenepalotában

Míg a Szinvaparkban egymást verték a fiatalok, addig a zenét tanuló diákok a Zenepalota Bartók termében mérték össze tudásukat.

 

Szombaton délután került megrendezésre a Miskolc „Virtuózai” verseny a Reményi Ede Kamarazenekar szervezésében, a díj pedig: a nyertesek szólót játszhatnak az együttes február 6-i koncertjén.

Hegedű, zongora, gordonka, fuvola, vibrafon, furulya, oboa, trombita, fagott, klarinét hangszereken játszottak Miskolc zenészpalántái, akik az Egressy-Erkel AMI, a Fazekas AMI és a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolából érkeztek. A verseny programjában többek közt Mozart, Bach, Vivaldi, Rachmaninov, Tartini, Stamitz, Dvořak művei szerepeltek.

A szép számú jelentkező közül nyolcan kaptak lehetőséget a szakmai zsűritől, hogy a Reményi Ede Kamarazenekarral együtt játszhassanak a februári koncerten. Kriston Tamás, a zenekar művészeti vezetője az eredmények kihirdetése után elmondta: nagyon örül, mert Miskolcon ilyen színvonalas zeneoktatás van.

Az idén 35 éves Reményi Ede Kamarazenekar Miskolc „Virtuózai” elnevezésű koncertjét február 6-án 17 órakor tartja a Művészetek Házában. Ezen fellép a miskolci kötődésű, világhírű zongoraművész, Krausz Adrienne, a Virtuózok műsor két borsodi középdöntőse: Bakos Júlia (zongora) és Csabay Zsuzsanna Virág (fuvola), valamint a szombati verseny győztesei.

Fellépési lehetőséget nyert: Miklós Andrea (cselló), Oláh Noémi (hegedű), Tóth Máté (cselló), Kovács Kinga Jusztina (fuvola), Burai Laura (cselló), Hegedűs Dániel (trombita), Pém Anna (fagott) és Tóth Brigitta (oboa). A Miskolc „Virtuózai” fővédnöke Miklósa Erika operaénekes, a Reményi Ede Kamarazenekart Gál Tamás vezényli majd a február 6-i koncerten.

 

Szöveg: Vona Ildikó

Nyitókép: Illusztráció


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek