Haragosa van az algyői kilátónak?

Minden hely, ami a szabad kikapcsolódást szolgálja, óriási érték a mostani időkben – vélné egy átlagember. De vannak, akik másképp gondolják: megrongálták az algyői kilátót.

Ráadásul nem is kicsit. Az elkövetők jelentős károkat okoztak, elégették a kilátó melletti pihenő padjainak és asztalainak burkolatát, valamint felszedték a menedék alját képező faelemeket is. A javításra jelentős összeget kell szánni.

Molnár Áron, polgármester csalódottan számolt be az esetről, hiszen nem ez volt az első alkalom. Ráadásul úgy véli, hogy a rosszakarók idejük nagy részét egyébként éppen ott töltik, ahol vandalizmust követnek el.

Elmondta, hogy azt a pénzt, amit felújításra költenek majd emiatt, másra fordították volna. Ettől most a település elesett. Ráadásul lehet, hogy éppen az elkövetőknek is kedveztek volna. Hangsúlyozta, hogy valószínűleg nem ez lesz az utolsó eset, ezért kamerarendszer kialakításán gondolkodnak, bár ő ennek nem híve. De, ha muszáj, ez lesz a következő lépés.

Valamint van még egy tervük, írta a delmagyar.hu. Ha lehetőségük lesz rá, áttelepítik a kilátót a Tisza- partra, ahonnan sokkal több mindent lehetne róla belátni. Ez jót tenne a közösségnek is és a kilátó is több funkciót látna el. De ehhez anyagi támogatásra van szükség, amihez önerő és pályázati forrás is kellhet. Valamint a lakosság támogatása. Anyagi terhet rájuk természetesen nem rónának, de várnák a segítő kezeket a munkálatok során.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek