Harc az agresszív gazdák ellen

Kelet-Szlovákiában újabb gazdát vertek meg a saját földjén az agrártámogatások miatt. Kemény fellépést ígér a versenytársaik ellen fizikai erőszakot alkalmazó mezőgazdasági vállalkozásokkal szemben a földművelésügyi tárca.

„Ezt nem tűrhetjük tovább. Már dolgozunk azon a módosításon, amelynek köszönhetően a tisztességtelenül eljáró, a fizikai erőszaktól sem visszariadó vállalkozók a későbbiekben nem juthatnak majd agrártámogatásokhoz.” – jelentette be Ján Mičovský földművelésügyi miniszter.

A leggyakoribb csalási módszer az, amikor a tisztességtelen cégek úgy próbálják meg kiiktatni a versenytársaikat, hogy azok földterületeire igényelnek támogatást, ami miatt az Agrárkifizető Ügynökség (PPA) a jogos igénylők kérvényeit is visszadobja. Tibor Guniš, a PPA vezérigazgatója szerint már dolgoznak azon, hogy a jövőben ez ne történhessen meg.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek