Keresés
Close this search box.

Harmadszor van a tíz között két birkózó az Év sportolója választáson

A kategóriák tíz-tíz jelöltjét pénteken jelentették be, s a férfiaknál a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában idén olimpiai és Európa-bajnok Tamás, illetve a 87 kilósok között a nyári játékokon ezüstérmes Viktor is szerepel a listán.

Lőrincz Tamás és öccse, Viktor 2019 után másodszor került be együtt a legjobb tíz közé az Év sportolója választáson, egyúttal harmadszor fordul elő, hogy két birkózó is a legjobb tízben van.

    A kategóriák tíz-tíz jelöltjét pénteken jelentették be, s a férfiaknál a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában idén olimpiai és Európa-bajnok Tamás, illetve a 87 kilósok között a nyári játékokon ezüstérmes Viktor is szerepel a listán. A Magyar Birkózók Szövetsége szerdán arra emlékeztetett, hogy eddig 2019-ben szintén a Lőrincz-fivérek, egy évvel korábban pedig Lőrincz Tamás és az akkor karrierje második világbajnoki címét begyűjtő Bácsi Péter került a tíz közé.

Az Év sportolója-cím 1958-as indulás óta korábban hat birkózó hétszer nyerte el az elismerést. A duplázó Polyák Imre volt 1958-ban és 1962-ben. Mellette Gurics György (1961), Kozma István (1967), Hegedüs Csaba (1971), Gáspár Tamás (1984) és Majoros István (2004) végzett a szavazás élén.

Idén a férfiaknál Lőrinczéken kívül Berecz Zsombor (vitorlázó), Fucsovics Márton (teniszező), Kopasz Bálint (kajakos), Milák Kristóf (úszó), Siklósi Gergely (párbajtőröző), Szilágyi Áron (kardozó), Tótka Sándor (kajakos) és Valter Attila (kerékpáros) kapott helyet a listán.
A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) január 6-án rendezi meg a 64. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát, ahol átadják az év legjobbjainak járó díjakat. A szavazáson az MSÚSZ tagjai vehetnek részt. Azt december 28-án sajtótájékoztatón jelentik be, hogy kategóriánként kik kerültek az első háromba.

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek