Három DAC játékos a liga legidősebb csapatában

Érdekes összeállítást készített a sport napilap, melyben csapatba állította a liga legidősebb játékosait. Itt azok kaptak helyet, akik 1981 előtt születtek. Természetesen vannak a ligában idősebb játékosok is, de csak azokat vették számításba, akik tavasszal legalább egy mérkőzésen pályára léptek.

A kapuban a Dunaszerdahelyen is jól ismert Pavel Kováč Rózsahegyről, aki 1974-ben született. Igaz, a myjavai Michal Filipko egy évvel idősebb nála, ő viszont tavasszal még nem jutott szóhoz.

A hátvédsort a jobboldali Viazanko (Kassa, 1981), a két középső védő Černáček (Miava, 1979) és Peter Majerník (DAC, 1978), majd a bal oldalon Szabó Ottó (DAC, 1981) alkotják. Peter Majerník ikertestvére Pavol Aranyosmaróton szerepel, ennek ellenére a dunaszerdahelyi játékos került a csapata a tavasszal lejátszott percek alapján.

A középpályán jelenlegi és volt DAC játékos is helyet kapott. Jobb oldalon a nagyszombati Kuračka (1978), középen Straka Gábor (1981) és Peter Šinglár (Kassa, 1979) szerepel. Baloldali középpályás posztra pedig a korábban sárga-kék színekben többször is szereplő Michal Gašparík (1981) került.

Csatár poszton Andrej Hodek (Nagyszombat, 1981) és Pavol Kosík (Miava, 1980) szerepelnek.

A napilap kikérte az egykori vezetőedző, Pecze Károly véleményét a csapat összetételről. “Optimális körülményeknél és egészségi állapotnál szolid csapat lenne. Az életkorhoz viszonyítva gyakori sérülések veszélyeztetnének, de a bajnokság első mérkőzésein ez a csapat nagyon sikeres lehetne. A szlovák futballban az utóbbi években folytatódik a fiatalítás. Több csapat vezéregyénisége olyan játékos, amely még nem érte el a 30 évet – Ďubek, Piroska, Gergel, Kleščík. Mellettük további fiatalok tűnnek fel. Ha ezek a játékosok nem igazlnak külföldre, hanem az itthoni bajnokságban szereznek tapasztalatokat, két éven belül erősebb és minőségesebb lehet a Corgoň liga.”

A DAC játékosok kapcsán meg kell jegyeznünk, koruk ellenére csapatuk meghatározó játékosai. Straka Gábor sérülése után ismét úgy küzd a középpályán, mint fiatalabb korában, Majerník és Szabó pedig kirobbanthatatlan a védelem tengelyéből.

Forrás: Sport napilap / Denník Šport

Forrás: Sport napilap / Denník Šport

 Forrás: Sport napilap  Denník Šport

Foto: Kertész Ladislav


Hasonló cikkek