Hároméves lett a Miskolci Termelői Nap

A jubileumot 400 szeletes tortával, színpadi műsorral, lecsófőzéssel, jó borokkal és háztáji portékákkal ünnepelték a borsodiak.

Sokan válogattak a füstölt áruk közül is

A 2015-ben indult kezdeményezéshez hamar csatlakoztak helyi termelők, kézművesek, vendéglátók, borászok, civil szervezetek, és mostanra már más települések képviselőivel is találkozhatunk minden hónap harmadik vasárnapján a belvárosban, az Erzsébet téren. Ez a piac jellegzetessége lett a borsodi megyeszékhelynek. Egyre több vásárlót vonz, akik szívesen sétálgatnak a sátrak között, ahol friss és minőségi termékeket lehet venni egyenesen a termelőktől.

Zöldséget a termelőtől

Zenekarok, énekművészek, bábosok gondoskodnak a jó hangulatról, a gyerekeket pedig minden alkalommal népi játszóház várja. Az elmúlt három évben kialakult az a szokás, hogy vendégtelepülést hívnak; ezúttal a lakodalmi kultúrájáról híres Arnót mutatkozott be. Idén ötödik alkalommal rendeznek ott vőfélytalálkozót, ennek megfelelően mindent hoztak az arnótiak, ami egy hangulatos lakodalomhoz szükséges.

Házi sajtok

A jubileumi termelői napon a teljes Miskolci Gasztro Klaszter jelen volt, és közösen főzték azt a zamatos lecsót, ami füstölt szalonna alapra készült – vöröshagymával, paprikával, paradicsommal, sóval, ám bors és fűszerpaprika nélkül –, a legvégén egy kis aszalt-füstölt paradicsom hozzáadásával. A finom ételhez illő jó borokat Sándor Zsolt borász ajánlotta a látogatóknak.

Bábelőadás a jubileumi eseményen

Augusztusban kerül sor a következő termelői napra. Nem kell viszont sokat várni azoknak, akik szeretnek a belvárosban nézelődve sétálgatni: a hónap első vasárnapján Régiségvásárt tartanak Miskolcon.

Vásártér

(Fotó: Vona Ildikó/ PTV)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek