Hárommilliárd forintos támogatás a foglalkoztatás növelésére Miskolcon

A borsodi megyeszékhely közel hárommilliárd forintos uniós és kormányzati támogatást nyert el arra a foglalkoztatási programra, mely célja a munkaerőhiány és a munkanélküliség csökkentése.

Megvalósítását egy paktumszervezet irányítja, ami múlt csütörtökön jött létre, feladata pedig, hogy kapocs legyen munkáltatók és munkavállalók között.

 

Öt évig tart a foglalkoztatási program

 

Ezalatt több mint kétezer álláskeresőt szeretnének megszólítani. Fő célcsoportok: alacsony iskolai végzettségűek, 25 év alattiak, 30 év alatti pályakezdő diplomások, 50 év felettiek, a munka világába visszatérő kismamák, gyermeküket egyedül nevelők, tartós munkanélküliek, valamint a megváltozott munkaképességűek.

Miskolc belvárosában létrehoztak egy paktumirodát, ahová a munkát keresők és a cégek jelentkezését várják, ugyanitt fognak majd tanácsadásokat tartani az álláskeresőknek, segíteni őket az önéletrajz megírásában, illetve az állásinterjúra való felkészülésben. Dányi Éva, a projekt vezetője elmondta: a most megalakult paktumszervezethez eddig 24 miskolci cég csatlakozott.

 

A frissen megalakult paktumszervezet tagjai / PTV Fotó: Vona Ildikó
A frissen megalakult paktumszervezet tagjai

 

A támogatást a miskolci önkormányzat, a Miskolc Holding Zrt. és a megyei kormányhivatal konzorciumban nyerte el, az összeget pedig a foglalkoztatás növelésére kell fordítani. Csütörtökön a Városháza közgyűlési termében tartotta alakuló ülését a paktumszervezet. Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd az ügyrend, tanulmány és stratégia ismertetése, elfogadása után, megválasztották a paktumszervezet elnökének Szélyes Domokos gazdaságfejlesztésért felelős polgármesteri biztost, alelnökének Lórántné Orosz Editet és Bihall Tamást, végül az új szervezet tagjai aláírták a megállapodást.

Pénteken délután „Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programja” című projekt keretében lakossági fórumot rendeztek a Városházán, ahol a miskolciak részletesen megismerkedhettek a projekttel, az általa nyújtott munkaerő-piaci szolgáltatásokkal, lehetőségekkel. Az esemény végén Dányi Éva, Paktumiroda-vezető, Kulcsár Judit munkaerő-piaci koordinátor és Lórántné Orosz Edit, a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője válaszolt az érdeklődők részéről felmerült kérdésekre.

 

Szöveg és fotók: Vona Ildikó


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek