Hárommillió embert minősített le a baloldali önjelölt

Újabb baloldal politikus sértegette a Fidesz támogatóit. Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester azt mondta, „hogyha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni.” A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint nagy a verseny a baloldalon, hogy ki lesz „Gyurcsány Ferenc legjobb tanítványa” – közölte az M1-re hivatkozva a hirado.hu.

Aki nem tudná, Márki-Zay Péter közösségi oldalán a napokban megsértette a kormánypárti Békemenet résztvevőit és a vidéki városokban élőket is, amikor olyan embereknek titulálta őket, akik egy keresztrejtvényt sem tudnának megfejteni. „Nyilván a Békemenet sem igazán a professzorok felvonulása volt, de hogyha most megnézzük, akkor már Békemenet sincsen, már a Professzorok Batthyány Köre sem áll oda. Hogyha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni” – fogalmazott Márki-Zay Péter.

Mint ahogy egy hódmezővásárhelyi hírportál, a Promenad emlékeztet rá: MZP rendszeresen sértegeti a kormánypárt támogatóit. Ennek ellenére tavaly július 19-én a balliberális polgármester a témával kapcsolatosan szelektíven emlékezett, és azt bizonygatta, ő nem szokta gyalázni a Fidesz-szavazókat.

Ott van pl. Fekete-Győr András is, aki saját közösségi oldalán beszélt arról, hogy ha ő lenne a miniszterelnök, tiltott kategóriába sorolná bizonyos szerkesztőségek újságíróit. „Én eltiltanám a hivatásuk gyakorlásától, mert újságírónak lenni, médiaszolgáltatónál dolgozni, az egy közfeladat” – jelentette ki a Momentum életében nem dolgozó elnöke.

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István pedig úgy fogalmazott: nagy a verseny az ellenzéki oldalon abban, hogy ki lesz Gyurcsány Ferenc legjobb tanítványa. Szerinte ugyanis egyre több növendék nevez be., de úgy véli, az azonban biztos, hogy a baloldalon mindig van lejjebb – idézte őt a Hírado.hu.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek