Hárommillió forintos prémiumot adott a Porsche minden dolgozójának

Nagyon jól teljesített 2018-ban a Porsche autógyártó vállalat, ezért a vezetőség úgy döntött, hogy prémiummal jutalmazza meg a dolgozóit. Nem is akármilyennel: 9700 eurót adott minden egyes dolgozójának, függetlenül attól, hogy az milyen pozícióban dolgozik a válallatnál.

2018 egy nagyon nehéz év volt és többször is nehéz kihívások elé állította csapatainkat. Ennek ellenére sikerült jobban teljesítenünk, mint 2017-ben a bevétel terén” – magyarázta Oliver Blume, a Porsche vezérigazgatója sajtóközleményében. A sportautógyártó saját nyilvántartása szerint tavaly 256 255 autót adtak el, ami 4 százalékos növekedést jelent 2017-hez képest – ekkora növekedést még sosem értek el egy éven belül.

Jelenleg az összes mutató “zöld sávban van”, a profit 10 százalékos pluszban (25,8 milliárd euró 2018-ban) vagyis a nettó bevétel 4,3 milliárd euróra rúgott. “Ez egy igazi csapatmunka eredménye és ezért nagyon büszkék vagyunk a kollegáinkra” – tette hozzá Oliver Blume.

A stuttgart-i anyavállalat 25 ezer alkalmazottja ezért fejenként bruttó 9700 euró prémiumot kapott, amiért “hozzájárultak a vállalat sikeréhez”. Az összeget áprilisi fizetésükhöz adják hozzá, 700 eurót pedig válallati részvéyben kapnak meg.

Forrás: hu.euronews.com


Hasonló cikkek