Hasznos tanácsok pályázatíráshoz

A pályázatok jelentős segítséget nyújthatnak többek között a vállalkozás fejlesztéséhez, a különféle felújításokhoz, valamint a korszerűsítésekhez. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tanácsokat a pályázatíráshoz kapcsolódóan.

A 2021-2027-es pályázati ciklusban támogatási lehetőségek egész sora nyílik meg a pályázók számára. Hazánk 51,3 milliárd eurónyi összeggel számolhat az említett pályázati ciklusban. Szóval minden vállalkozásnak érdemes élnie a pályázati lehetőségekkel. Természetesen javasolt alaposan felkészülni a pályázásra, a következő tanácsok ebben nyújtanak segítséget.

A cél pontos meghatározása elengedhetetlen

Fontos, hogy a lehető legpontosabban meg kell határozni, hogy mire szeretné kérni a pályázati támogatást az adott cég. A cél meghatározása elengedhetetlen ahhoz, hogy a pályázat jól felépíthető legyen.

Sőt, már a megfelelő támogatási felhívás megtalálásában is segít. Továbbá egyszerűbben megtervezhetővé válik a szükséges stratégia, illetve könnyebben kidogozhatóvá válnak az operatív részletek.

Ezzel a megoldással rengeteg idő spórolható

Ha pontosan meghatározásra került a cél, akkor ideje megkeresni a megfelelő kiírást hozzá. Ehhez olyan programot kell találni, melyben személyre szabottan beállíthatóak a vágyott pályázat paraméterei. Fontos, hogy egy helyen megtalálhatóak legyenek a hazánkban elérhető pályázatok.

A legjobb, ha a kiválasztott preferenciák elmenthetőek, és azok alapján e-mailben kiküldi a rendszer a megfelelő pályázati kiírásokat. Ezzel a megoldással rengeteg idő és energia spórolható, hiszen nem kell a kiírások átböngészésével tölteni a munkaidőt. Ilyen program a Billingo Pályázatfigyelő.

Mindenképpen érdemes előminősítést kérni

A pályázatok megírása előtt érdemes előminősítést kérni, amellyel megállapítható, hogy a vállalkozás megfelel-e a kiírás feltételeinek, továbbá az esélyekről is pontos kép kapható. Amennyiben az előminősítést tapasztalt pályázatíró végzi, 80-90 százalékban biztos eredményt mutat. Nem érdemes egyedül pályázni, javasolt szakember segítségét igénybe venni.

Egy tapasztalt pályázatíró ismeri a szükséges trükköket a rutinnak köszönhetően. Pontosan ismeri a formai követelményeket, és minden kérdésre megbízható válasszal szolgál. Továbbá segít a határidők pontos betartásában, mely kiemelten fontos, hiszen a pályázatok esetében csúszásnak semmiképpen sincs helye. A határidők pontos betartására nemcsak a pályázat leadásakor kell figyelni, hanem az esetleges hiánypótlás alkalmával is.

Mindemellett a pályázat során azt is figyelembe kell venni, hogy bizonyos helyzetek kizárást eredményeznek. Például kizáráshoz vezet, ha a pályázó vállalkozásnak köztartozása van, vagy pedig nehéz helyzetűnek tűnik. Továbbá az is gondot okoz, ha a vállalkozásnak a munkaügyi kapcsolatai nem rendezettek, esetleg munkaügyi bírsága is volt.


Hasonló cikkek