Hat és fél év fegyházbüntetést kapott egy Nógrád megyei drogdíler

Hat év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte a Balassagyarmati Törvényszék azt a Nógrád megyei férfit, aki hosszabb ideje terített kokaint, társa három év hat hónap börtönbüntetést kapott. A fellebbezések miatt az ítélet nem jogerős – közölte a megyei főügyész az MTI-vel.

Bóna Gyula ismertette: az ügyészség 2019 szeptemberében emelt vádat a férfival szemben, aki már hosszabb ideje kokainterjesztéséből tartotta el magát. A beszerzési forrásától egyszerre csak 100-200 grammot rendelt, hogy a lebukás veszélyét csökkentse, és az értékesítést sem csupán maga végezte, hanem erre a célra embereket foglalkoztatott. Nekik vagy személyesen adta át a kábítószert, vagy hétvégente a postaládájukba dobta, majd a következő héten beszedte tőlük a bevételt.

Később a vásárlók már a társát keresték telefonon kokainért, a társa közvetítette felé az igényeket, majd amikor visszajelzett, hogy a kért mennyiségű drog rendelkezésre áll, társa átvette és a vásárlóknak továbbította azt, a befolyt pénzzel pedig elszámolt felé. A férfiak lebukásukig 3 250 000 forintnyi kábítószert értékesítettek.

A főügyész közölte: a Balassagyarmati Törvényszék a vádlottakat a váddal egyezően – kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek; a jelenleg is letartóztatásban lévő beszerzőt hat év hat hónap fegyházra és vagyonelkobzásra, társát három év hat hónap börtönre ítélte. A fellebbezések miatt az ítélet nem emelkedett jogerőre, az eljárás másodfokon folytatódik tovább.

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 

 


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek