Hat helyszínen szól a zene a Made in Pécs Fesztiválon

Több mint száz pécsi zenekar  vesz részt a második alkalommal megrendezésre kerülő  Made in Pécs Fesztiválon január 7-én.

 Hat helyszínen  szól majd a zene, húsz percenként újabb és újabb banda csap a húrok közé, összesen 450 zenész lép fel a koncerteken. Az ingyenes látogatható fesztivál célja, hogy a városban élők, s az ide látogató turisták megismerhessék a sokszínű pécsi zenei világot.

  A koncerteken fellép többek között a 30Y, a Lékkör, a Clash City Rebels, Junkie Jack Flash, Psycho Mutants, Mongooz and the Magnet, és a Punnany Massif zenészeinek projekt együttese, Takács Eszter, de sok zenekar és énekes  most lép fel első alkalommal nagyközönség előtt. A koncerteket több kamerával is rögzítik, a hangsávokat pedig külön felveszik, az elkészült anyagot minden fellépő vágott verzióban megkapja, és ez által egyből lesz bárhol bemutatható, úgynevezett promóciós anyaguk. Ami nem kis segítséget jelent a siker felé vezető úton, ugyanis, a Lékkör nevű formációt, a tavalyi fellépésüket követően egyre több helyre hívták.

 Mint Beck Zoltán, a 30Y frontembere, a Pécsi Tudományegyetem zenélő egyetem programjának szakmai vezetője elmondta, a fesztivál jó alkalmat teremt arra, hogy biztonságos, ugyanakkor minőségi elvárásokat is támasztó teret kapjanak, rutint szerezhessenek a feltörekvő zenekarok. Kitért arra is, sokan élnek is a lehetőséggel, hiszen a tavaly januárban első Made in Pécs Fesztivál öt helyszínén 89 együttes zenélt mintegy négyezer érdeklődő előtt.

 Pécs sokszínű zenei életéről ismert, számos, országosan is befutott együttes Baranya székhelyéről hódította meg a világot jelentő deszkákat. Az idei fesztiválon pedig már lesznek olyan zenekarok is, amelyek azért alakultak meg, mert az elsőn még, mint közönség hallgatták meg a barátaikat, és úgy döntöttek ők maguk kipróbálják, milyen közösen zenélni, nemcsak otthon a négy fal között maguknak játszani.

 A II. Made in Pécs Fesztiválra az ország különböző pontjairól jelentős számban érkeznek zenei újságírók, producerek,  tehetségeket kutatók.

 


Hasonló cikkek