Hatalmas a felháborodás a horgászok körében Kecskeméten

Továbbra is szünetelteti az éjszakai horgászatot a Benkó Zoltán Szabadidőközpont üzemeltetője a vadak kilövése miatt,  mely a horgászok körében hatalmas felháborodást kelt, mondván saját felelősségre ők márpedig horgásznának éjjel is.

2021 decemberében észlelte a Benkó Zoltán Szabadidőközpont üzemeltetője, hogy a vadállomány elszaporodott a területen, melynek következtében azonnal megtették a szükséges lépéseket. A nyitvatartási idő is lerövidült, hogy alkonyatkor elinduló vaddisznó állomány ne okozzon balesetet a kilátogatott vendégeknek.

Sajnálatos módon a horgászszezon indulásáig nem történt meg a vadak kilövése ezért 2022. február 22-én tájékoztatták a horgászokat, hogy a 2022-re meghirdetett horgászprogramok illetve éjszakai horgászatok egyenlőre elmaradnak, viszont nyitvatartási időben változatlanul várják az idelátogató horgászokat.

Az üzemeltető azt a lépést is megtette, hogy a már megváltott éves horgászbérletek árát visszatéríti a vendégeknek. Sajnálatos módon az emberek továbbra sem értik miért nem lehet menni, hiszen ők nem félnek a vaddisznóktól.

Ezek a vadak éjjeli állatok, sajnálatos módon amennyiben megijesztik őket képesek halálos sebet is ejteni az emberen, amely percek alatti elvérzéshez is vezethet. Kéri az üzemeltető a kedves horgászok türelmét a kialakult helyzet miatt, amint a kilövések megtörténnek azonnal visszaállítja a horgászprogramokat.

Prokop-S Krisztina

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek