Hatalmas cigarettafogás Losoncon

Szlovákia történetének legnagyobb illegális cigarettagyárát számolta fel a pénzügyőrség Losoncon. A keddi rajtaütés során 44 tonna dohányt foglaltak le és 18 embert vettek őrizetbe.

A Pénzügyi Igazgatóság történelminek nevezte a „Fekete Párduc” névre keresztelt akciót, melyet többhetes előkészítés előzött meg. A mai rajtaütés során a több tonnányi dohány mellett 24,6 millió szál cigarettát és a cigaretták előállítására szolgáló gépeket, gépsorokat foglaltak le.

A lefoglalt áruval nagyjából 6 millió eurónyi jövedéki adó kiesését előzték meg. A razzia jelentőségét jól mutatja, hogy a most lefoglalt dohány az elmúlt 3 évben lefoglalt összes dohányipari termék egyharmadát teszi ki.

Az ügyben 18 személyt vettek őrizetbe és indítottak ellenük eljárást, közülük ketten szlovák és 16 ukrán állampolgárok – közölte Miroslav Homola, a Pénzügyi Igazgatóság Bűnügyi Hivatalának igazgatója.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ma7.sk

Fotó: Pénzügyi Igazgatóság/Finančná správa


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek