Az eperjesi gázrobbanásban legalább 11-en meghaltak

A gázrobbanás egy 12. emeletes eperjesi panelházban történt pénteken, röviddel 12.15 után. Az emeleteket összekötő lépcső összeomlott, a lakók egy része az épületben rekedt. A legfrissebb híradások szerint a gázrobbanásnak 11 halálos áldozata és 40 sérültje van.

A robbanást az okozhatta, hogy a liftakna megtelt gázzal. Az egyik bámészkodó elmondta, hogy a robbanás előtt többen is panaszkodtak a szerelőknek, hogy gázszagot éreznek az épületben.  A legfelső 3 emelet teljesen kiégett, a panel tetőszerkezete helyén óriási űr tátong.

A közeli iskola folyosójának ablakai és a környező panelház ablakai is betörtek a robbanástól. A diákok órán ültek, senki sem sérült. Egy közeli vendéglátóhely vezetőjének elmondása szerint több ember is kiugrott a 12 emeletes épületből, miután a lépcső és a feljáró beomlott.

55 személyt szállásoltak el egy eperjesi szállón, és 80 tábori ágyat helyeztek el egy tornateremben. A katonaság 6 Black Hawk helikopterrel és egy mentőhelikopterrel vett részt a mentésben, továbbá bányamentők is csatlakoztak. 60 hivatásos és 25 önkéntes tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén.

A város polgármestere, Andrea Turčanová megköszönte a robbanás érintettjeinek nyújtott anyagi támogatásokat, ruhákat és az ételt.

Aki szeretne anyagi segítséget nyújtatni a tragédia áldozatainak, a következő számlaszámon megteheti:

SK90 7500 0000 0040 0859 1229

Átutalási referenciaszám: 6122019

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek