Hatalmas pusztítást végzett a vihar Észak-Szlovákiában

Jelentősen megnövekedett a tűzoltókhoz beérkező – rossz időjárási viszonyokkal kapcsolatos – bejelentések száma. Még egy patak is kilépett a medréből.

A tűzoltók a Zsolnai kerületből kapták a legtöbb (több mint 20) bejelentést. Az erős viharok okozta károk felszámolásán a Csacai (Čadca), Liptószentmiklósi (Liptovský Mikuláš), Zsolnai (Žilina), Turdossini (Tvrdošín) és Rózsahegyi (Ružomberok) járásban is dolgoznak a tűzoltók. A leggyakrabban kidőlt fákhoz vagy vízzel elárasztott családi házakhoz riasztották őket.

A helyzet a Csacai járásban fekvő Trencsénrákón (Raková) a legrosszabb, ahol kilépett medréből egy patak. Több személy is az autójában ragadt, őket a tűzoltók szabadították ki. A mentésben csacai és zsolnai hivatásos tűzoltók, valamint trencsénrákói (Raková), fenyvesszorosi (Svrčinovec), sziklaszorosi (Skalité), dombelvei (Zákopčie) és szaniszlófalvai (Staškov) önkéntes tűzoltók is részt vesznek.

Az Eperjesi és Kassai kerületben is nagy mennyiségű csapadék hullott. Az említett területeken legtöbbször kidőlt fákhoz, elárasztott pincékhez és leszakadt elektromos vezetékekhez riasztották őket.

Forrás: bumm.sk, tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek